REJTŐzködő irodalom

Időpont

„Reich Jenő, P. Howard, Gibson Lavery, Rejtő Jenő. Négy név, egy igazi és három ál. Igazából egyikről sem tudunk túl sokat. Ki lapulhat e nevek mögött? Milyen ember, író alkotott két évtized alatt közel félszáz regényt, akire ráaggattuk a magyar ponyvairodalom legnagyobb alakjának címkéjét?”

Az interaktív kiállítás Rejtő egyik életrajzi momentumát alakítja legendává. A történet szerint a szerző 1931-ben nyomtalanul eltűnt. A korabeli sajtó újságcikkekben tette közzé az eseményt, és rendszeresen közvetített a rendőri detektívmunka tényállásáról.

A látogatók nyomozónak állva, különböző feladványok megoldásával bukkanhatnak Rejtő Jenő nyomára, melyhez a kiállításon látható standyk (életnagyságú Rejtő-hősöket ábrázoló, álló kartonfigurák), fotók, képregényoldalak, az író hagyatékának tárgyai, Rejtő-kötetek és egyéb relikviák nyújtanak segítséget. Keresgélés közben észrevétlenül is megelevenedik körülöttünk a múlt század Budapestjének világa és ha minden jól megy, végezetül még Rejtő Jenő is előkerül rejtekhelyéről.