Téli ​zöldségeskert

Szerző
Heidi Lorey

Van, ​aki hűvösen szereti

Méghogy holt időszak! Nincs az a téli hideg, amiben ne juthatna friss, saját termesztésű zöldséghez, aki megismeri e könyv szereplőit a klasszikus káposztáktól kezdve a saláták sokféleségén át a pak choi néven is ismert bordáskelig, vagy a bimbós kel és a fodros kel keresztezése révén létrejött különleges „rózsabimbókig”. Több mint 40, télen is szedhető zöldség részletes portréját állította össze a szerző, beleértve a termesztésükkel, gondozásukkal és a vetésforgóval kapcsolatos összes említésre érdemes részletet.

Annak is érdemes elolvasnia a könyvet, akinek nincs kertje, hiszen az is kiderül belőle, hogy nemcsak magaságyásban vagy növényházban, de még egy-egy balkon­ládában is megteremhet némi friss, ropogós zöldség télire.

Ideje tehát újraértelmezni a telet, hosszabbítsuk meg bátran a szezont, és fedezzük fel, mennyire sokszínű és ízekben gazdag tud lenni a hideg időszak zöldségfelhozatala is!

Ha a saját kertünkben szedjük télen a zöldséget, azzal…

– a lehető legtöbbet tesszük a klímavédelemért, hiszen nehéz elképzelni ennél helyibb és szezonálisabb zöldségfelhozatalt,
– megteremtjük a családunk egész éves zöldségönellátását,
– kevesebb kártevővel és betegséggel kell számolnunk.